Produkterna

EFFEKTIV OCH SUPERSMIDIG DJUPRENGÖRING FÖR HÄST - VARFÖR DET FUNGERAR DET SÅ OTROLIGT BRA

 
 

DEGREASER
Hästen har fett på päls, tagel och hud och det är där smutsen fastnar. Kommer man åt problemet med att få bort detta överflödiga fett kommer man också åt smutsen.

 

Galloping Goop Degreser är just en sådan produkt - en  rengöring som löser upp fett och därmed tar bort smutsen snabbt och effektivt, utan att ta bort de egna oljorna. Det blir en riktig djuprengöring och lämnar pälsen skinande och blank. Den sparar mycket tid för dig som ska få din häst ren och du slipper slita med diverse olika huskurer. Massera in i torr päls - låt verka i 15 min - skölj av, och hästen är bländande vit igen. Återfuktar och håller pälsen 


En sak att tänka på för oss med hovskäggshästar är, att om du behandlar din häst med Sebacil, missfärgas päls/tagel gult där den används och sätter sig i strået. Detta kommer inte Degreasern åt för den löser fettet på utsidan och inte på insidan. Biologiskt nedbrytbart och giftfritt.

Innehåller Aloe Vera och E-vitamin.


Finns som kräm 2 kg på burk eller flytande 1 liter på flaska. Den flytande föredrar en del till svans och man, men det är något man får prova sig fram vad som passar bäst. 

 


EQUINE SCHAMPO

Ett drygt och effektivt schampo som är framtaget för att verkligen få bort den tuffa smutsen på päls, man, svans och hovskägg utan att torka ut . Använd tillsammans med degreaser (först) och balsam (sist) och du få ett perfekt resultat. Biologiskt nedbrytbart och giftfritt. Innehåller Aloe Vera och E-vitamin. 

HI-HO SILVERSCHAMPO

Ett vällöddrande och drygt schampo framtaget speciellt för vita/ljusa/skimmel/grå hästar. Rengör och ljusar upp päls, man , svans och hovskägg. Innehåller optisk vitgörare. Inga blekmedel. Använd gärna groominghandskar när du tvättar hästen på kroppen så kommer du åt överallt och hästen får härlig massage samtidigt.  1 Liter.

HI-HO SILVERBALSAM

Används efter schampot för att lämna hästen med en mjuk och glänsande som lämnar fantakstik lyster och lätt att reda ut. Blanda ut med lite vatten för att lättare applicera och få in överallt. För tjockare man och svans använd gärna sprayflaska. Silverbalsam är drygt,  förstärker också vitheten och med rätt PH för hästen. Silverprodukterna kan användas på alla typer av raser och färger, då  det inte bleker så det går utmärkt att använda vanligt schampo med HI-HO Silverbalsam. Innehåller inga tuffa kemikalier eller mjukmedel. 1 liter
SCHAMPOTVÄTTLAPPAR

En helt ny produkt från Galloping Goop som vunnit pris för sin formula. Gå in på "Referensbilder" och kolla in när jag  använde tvättlapparna på en stor gul fläck på King. Så smidiga och effektiva att ha till hands på tävling eller utställning för att få till den sista finishen då man inte behöver något vatten. Ett måste för hästägaren som är ute på olika aktiviteter med sin häst som villa att den ska visas från den bästa och renaste sidan. Återanvändingsbar burk med 65 tvättlappar. I steg 2 köper man inte burken utan bara en refillpaket (inkommer senare under våren) Innehåller Aloe Vera och E-vitamin. 


Om de verksamma beståndsdelarna Aloe vera och E-vitamin som finns i alla  Galloping Goops produkter:

 

Aloe vera verkar läkande på huden och är därför effektiv mot brandsår, insektstick och skrubbsår, men verkar också effektivt mot psoriasis, eksem och andra hudåkommor. Aloe vera verkar mjukgörande på huden, och dessutom verkar det lugnande, smärtlindrande och klådstillande. Aloe vera har en antibakteriell verkan och är dessutom känd för att kunna användas vid svamp.

 

E-vitamin är ett fettlösligt ämne som är både värme- och syratåligt. Det är en stark antioxidant som kan bidra till att förebygga de processer som har med vårt åldrande att göra. Vitaminet skyddar våra cellväggar mot de fria radikaler som vi utsätts för genom naturliga ämnesomsättningsprocesser men även mot skadlig strålning, läkemedel och föroreningar. E-vitamin skyddar även andra näringsämnen som A-vitamin, betakaroten och essentiella fettsyror, från att oxidera.

 


 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera